CategorieënAlgemeen

Lekker, elke dag anders!

Beagle met eten

Stel je voor, elke dag hetzelfde op je bord? Voor veel van onze honden is dit de realiteit. Wij zijn echter van mening dat dit ook anders kan! Dyvers vindt afwisseling beter voor je hond. Daarom biedt Dyvers heerlijke, zorgvuldig samengestelde weekmenu’s aan, die bestaan uit hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de ingrediënten in de menu’s van Dyvers en de voordelen.

Voordelen gevarieerd dieet

Om je een idee te geven, afhankelijk van welk weekmenu je kiest, zitten er tot wel

 • 12 verschillende verse vlees- en vissoorten zoals eend, konijn, kalkoen, kip, lam, heek, koolvis, kabeljauw en zalm,
 • 12 verschillende soorten groente en fruit zoals wortel, tomaat, spinazie, broccoli, erwten, asperges, appel, peer en cranberries,
 • verschillende andere bronnen van hoogwaardige en licht verteerbare koolhydraten (Denk hierbij aan aardappel, zoete aardappel, bruine rijst, haver, sorghum en gierst),
 • 6 bronnen van omega-3 vetzuren
 • in éen weekmenu. Geen enkele dag is hetzelfde!

Nu komen we aan bij de vraag waarom een afwisselend weekmenu beter is voor je hond.

Ten eerste is gevarieerd eten heel natuurlijk. Je zult vrijwel geen wild dier tegenkomen dat elke dag hetzelfde eet. Omdat een afwisselend dieet zo natuurlijk is, heeft het ook allerlei voordelen. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor:

Een gevarieerde darmflora

Ondertussen weten we dat honden, net zoals wij, bacteriën in de darmen hebben die belangrijk zijn voor de optimale opname van voedingsstoffen. Bepaalde voedingsstoffen kunnen zelfs niet zonder hen worden verteerd! Denk aan voedingsvezels bijvoorbeeld. Tijdens het verteringsproces produceren ze daarbij essentiële vitamines (denk aan vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur, biotine en vitamine K).

Het spreekt voor zich dat wat je eet invloed heeft op het type darmflora dat je hebt. En hoe gevarieerder je hond eet, hoe meer verschillende goede bacteriën aanwezig zijn om de darmen te helpen ook daadwerkelijk te profiteren van de voeding die hij krijgt. Darmbacteriën spelen daarbij ook weer een belangrijke rol in de ondersteuning van het immuunsysteem. En zo komen we bij het volgende punt.

Een sterker immuunsysteem

Gevarieerd eten leidt tot een goede darmgezondheid en dit leidt tot een sterker en flexibeler immuunsysteem. Een groot deel van de immuunrespons vindt plaats in de darm. Bacteriën in de darm zorgen namelijk voor een goede afweer tegen schadelijke bacteriën.

Eenzijdige darmflora en voeding kunnen op hun beurt weer zorgen voor een ongezonde darm.

Een voorbeeld. Een ongezonde darm kan gaan ’lekken’. Dit betekent dat de darm onverteerde voedingsstoffen doorlaat in de bloedstroom. Als daardoor bijvoorbeeld hele eiwitten zo in bloedstroom terecht komen kan je immuunsysteem daarop gaan reageren. Zo werkt een slechte darmgezondheid dus allergieën in de hand.

Je hond elke dag hetzelfde voer geven beperkt hem niet alleen, het kan dus voedselintoleranties en allergieën in de hand werken.

Een gezonder en vitaler lichaam

Afwisseling in verschillende voedingsbronnen zorgt uiteindelijk voor een gezonder en vitaler lichaam. Dat is vrij logisch als je erover nadenkt. Elke voedingsstof heeft specifieke eigenschappen in o.a. vitaminen, mineralen en opnamekwaliteit. Zo dragen ze elk op hun eigen manier bij aan het goed functioneren. Door je hond een grote verscheidenheid aan vlees, vis, groenten en fruit te geven, zorg je ervoor dat hij kan profiteren van het volledige spectrum aan beschikbare voedingsstoffen. We bedoelen hiermee niet alleen de verschillende proteïnen die waardevolle aminozuren leveren, maar ook vitaminen, mineralen en antioxidanten. Omega-3 lijkt hierin ook een grote rol te spelen. Verderop wordt apart aandacht besteed aan deze essentiële vetzuren.

Bewijzen wijzen erop dat diversiteit in dieet de opname van voedingsstoffen zelfs bevorderd.

Een betere darmflora en immuunsysteem, hierboven beschreven, zijn ook essentieel voor een gezond en vitaal lichaam.

Een hond die beter eet

Sommige honden zijn gewoon erg kieskeurig over hun eten. Vergeet niet, honden ruiken wel tienduizend keer beter dan mensen. Het grootste deel van hun hersenen zijn gereserveerd voor de wereld van de geur. Je kunt je dus voorstellen dat zij precies kunnen ruiken wat er op hun bord ligt. Stel je voor dat dat elke dag precies hetzelfde is.

De variatie die Dyvers biedt maakt je hond elke dag weer nieuwsgierig en enthousiast over zijn hondenbrokken!

Aandacht voor Omega 3 vetzuren

Zoals eerder vermeld staan we nog even apart stil bij Omega 3. Dyvers zorgt ervoor dat de voeding van Dyvers rijk is aan Omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn namelijk essentieel. Dit betekent dat je hond, net zoals wij, deze vetzuren niet zelf kan aanmaken. Daarom moeten ze uit de voeding verkregen worden. Omega 6 vetzuren zijn ook essentieel maar een tekort hieraan is veel onwaarschijnlijker omdat deze bijvoorbeeld in vlees voorkomen.

Omega 3 vetzuren zijn geassocieerd met allerlei gezondheidsvoordelen, zoals:

 • Vermindering van chronische ontstekingsreacties.
 • Vermindering van het risico op allergieën.
 • Vermindering van nierziektes (behouden de nierfunctie) en cardiovasculaire ziektes (verminderen het verlies van spierweefsel in het hart)
 • Zorgen voor betere mobiliteit bij honden met osteoartritis. Omega 3 zorgt dus voor soepelere gewrichten.
 • Zorgen voor goede ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel van puppy’s.
 • Zorgen voor een betere huid en vacht.
 • Een positief effect op de immuunrespons

Daarbij is er ook een link gelegd tussen agressie bij honden en lage omega 3 concentraties!

Je hond verzorgen met Omega 3 is dus van vitaal belang voor een gezondere hond. Een weekmenu van Dyvers zorgt ervoor dat je hond toegang krijgt tot verschillende bronnen van Omega 3 zoals:

 • krill (gemalen zee zoöplankton)
 • verse zalm
 • zeewier
 • zalmolie
 • lijnzaadolie
 • lijnzaad (gemalen)

Daarbij letten we in het bijzonder op de goede verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren om zo optimaal bij te dragen aan de gezondheid.

Variatie in menu’s

Heeft je hond een Kipvrij of Lamvrij menu nodig? Of liever geen vis?

Dat is allemaal mogelijk. We bieden verschillende weekmenu’s aan! Dyvers is een bedrijf in beweging. We blijven de menu’s vernieuwen en optimaliseren in de toekomst.

Bij jou thuisbezorgd!

De maaltijden worden bij jou thuisbezorgd en de voerbehoefte wordt vooraf door onze intelligente tool berekend.

De hoogwaardige ingrediënten, de afwisseling, de aandacht voor duurzaamheid en het gemak van bestellen maken van Dyvers een uiterst goede keuze. Dyvers wil dan ook het beste voor je hond, en jij natuurlijk ook!